Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Hastane Başhekim Op. Dr. Oğuz Çatal: Hasta memnuniyet oranımız % 90'ları buluyor”

Hastane Başhekim Op. Dr. Oğuz Çatal:   Hasta memnuniyet oranımız % 90

Bugünkü konuğumuz Erdek Neyyire Sıtkı Hastanesi Başhekimi, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuz Çatal. 2012 yılının haziran ayında hizmete giren yeni hastane binasında

Söyleşi : Önder BALIKÇI
Bugünkü konuğumuz Erdek Neyyire Sıtkı Hastanesi Başhekimi, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuz Çatal. 2012 yılının haziran ayında hizmete giren yeni hastane binasında, aynı yılın ağustos ayında göreve başlayan Çatal ile hastanenin son durumu ve gelecekteki beklentilerini konuştuk. Op. Dr. Çatal’la söyleşimizi aşağıda sunuyoruz.
X X X
* Hastane şu anda kaç yataklı, kaç uzman doktor hizmet veriyor?
- Hastanemizde 35 tescilli yatağımız var. Beş uzman doktorumuz hizmet veriyor. Bu doktorlarımızın branşları genel cerrahi, dahiliye, çocuk hastalıkları, kadın doğum ve anesteziden oluşuyor.
* Yatak sayısı az değil mi?
- Hastanemizin Bandırmaya yakınlığı bir handikap oluşturuyor. Örneğin, Dursunbey gibi Balıkesir’e uzak ilçelerdeki hastanelerde 75 yatak bulunuyor.
* Erdek Devlet Hastanesi’nin yıllık hasta doluluk oranı nedir?
- Yıllık doluluk oranımız % 50-60 dolaylarında gerçekleşiyor. Kalite birimimizin yaptığı anketlere göre hastalarımızın memnuniyet oranı % 90’ları buluyor.
* Hastanenize hastalar daha çok hangi şikâyetlerle geliyor?
- Genellikle çocuk hastalıkları, dahiliye bölümüne bronşit, kalp ritmi bozukluğu, tiroit ve böbrek rahatsızlıkları, diz ve bel ağrıları şikâyetleriyle ilgili hastalar geliyor.
* Doğum olayları hakkında bilgi verir misiniz?
- Hastanemizde 33 hemşire, 9 ebe görev yapıyor. Ayrıca 4 acil tıp teknisyenimiz var. Hastanemizde normal veya sezaryenle doğum gerçekleştiriliyor.
* Son aylarda hastanenizde ne gibi yenilikler yapıldı, sayın Çatal?
- Acil bölümümüze son olarak 5 pratisyen doktor ataması yapıldı. Bunlardan ikisi, uzmanlık sınavına katılmak için istifa etti. Bu bölümde hâlen 3 doktorumuz çalışıyor. 2013 yılının şubat ayından bu yana ameliyathanemizde, çeşitli ameliyatlar yapıyoruz. Bu ameliyatlar ağırlıklı olarak apandisit, safra kesesi, fıtık, hemoroit, kıl dönmesinden oluşuyor. Kan verme ünitemizi aktif duruma getirdik. Geçtiğimiz haziran ayından beri 31 kişiye kan verildi. Alt katta bulunan röntgen cihazımızı, daha elverişli ortamda hizmet vermesi için üst katımıza taşıdık. Röntgen çekimlerinden sonra filmi, artık hastalarımızın eline vermeyerek, bilgisayar ortamına geçirdik. Eskiden 3 olan acil müşahede odamızı 7’ye yükselttik. Ayrıca, kalp mesajı odamızı da hizmete soktuk.
* Hangi gruba dahil bir hastanesiniz? Diyaliz üniteniz hakkında bilgi verir misiniz?
- D grubuna giren bir hastaneyiz. Bildiğiniz gibi diyaliz makinelerimiz, hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla alındı. Hâlen faal durumda, yedekte bekleyen bir yedek makinemiz var. Bu makinelere giren hasta sayısı yazın 19, bu kışın ise 9-10 civarında.
* Hastaneniz için yeni cihaz beklentileriniz var mı?
- Bir endeskopi cihazına ihtiyacımız var. Bu cihaz için Kamu Hastaneler Birliği’ne başvurarak, istekte bulunduk. Ancak olanaklarımız her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımıza, en iyi hizmeti vermek için tüm personelimizle birlikte özveriyle çaba harcıyoruz.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı